Pettersson går in i kontraktsår, Pittsburgh Penguins strävar efter kontraktsförlängning

Efter att ha avslutat nya kontraktsförhandlingar med kaptenen Sidney Crosby kommer Pittsburgh Penguins att vända sig till att förnya kontraktet med försvararen Marcus Pettersson. Det rapporteras att Pettersson är på väg att gå in i den sista säsongen av sitt nuvarande femårskontrakt värt 20,13 miljoner dollar. För Penguins är detta kontrakt ett stort värde, eftersom 29-årige Pettersson har vuxit till lagets mest stabila defensiva kärna.

Marcus Pettersson introducerades ursprungligen för Pittsburgh från Anaheim Ducks i december 2018 i en en-mot-en handel. Då skickade Penguins forwarden Daniel Sprang i utbyte mot Marcus Pettersson. Resultatet av den här affären är väldigt partisk mot Pittsburgh, eftersom Sprang har varit i många lag under sin senare karriär och bara existerar som en djupforward, medan Pettersson stadigt har vuxit till en solid topp fyra-back och gjort stora bidrag till laget.

image 4

Det är inte klart vilken typ av nytt kontrakt Pettersson kommer att söka, men med tanke på hans betydelse för Penguins är det inte svårt att föreställa sig att han förväntas skriva på ett långtidskontrakt med en årslön på mellan 5,5 miljoner och 6 miljoner dollar. Penguins har för närvarande inga andra defensiva spelare som Pettersson, och att behålla Pettersson är särskilt viktigt då laget går in i en övergångsperiod för att förbli konkurrenskraftigt samtidigt som det bygger för framtiden.

Petterssons namn är inte välkänt för allmänheten, men om han väljer att bli en free agent kan han få ett attraktivt långtidskontrakt, särskilt om han kan behålla sin enastående prestation förra säsongen, då han satte en karriärs topp med 4 mål , 26 assist och ett plus-minusvärde på +28. Iförd en Pittsburgh Penguins billiga hockeykläder ger Petterssons stabila prestation och defensiva styrka inte bara Penguins backbackstöd, utan ökar också hans förhandlingsmarker i framtida förhandlingar.

För Pittsburgh Penguins är att förnya Pettersson inte bara för att behålla en utmärkt försvarsspelare, utan också ett viktigt strategiskt beslut under lagets övergångsperiod. Under de närmaste säsongerna kommer det att bli en nyckeluppgift för lagets ledning hur man upprätthåller lagets konkurrenskraft och smidigt slutför övergången från gamla till nya spelare.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *